Γουρούνα

Παιζόταν από πολλά παιδιά και ο κάθε παιδί κρατούσε από ένα ξύλο. Υπήρχε ένα παιδί που έκανε τη μάνα και είχε σαν πόστο για φύλαξη μια λακκούβα και για γουρούνα είχε μια μπάλα, ένα τενεκεδένιο κουτί, κ.λπ. Στόχος του παιχνιδιού ήταν να μπορέσουν τα παιδιά με το ξύλο τους και με σπρωξιές της μπάλας να την βάλουν στην φυλασσόμενη από τη μάνα λακκούβα. Αυτόν όμως που θα χτυπούσε η μπάλα σε οποιοδήποτε σημείο, έχανε και ως εκ τούτου έβγαινε από το παιχνίδι.

http://psgg.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=43

Μπερλίνα

Ένα παιδί κάνει την Μπερλίνα. Σ' ένα άλλο παιδί λένε μυστικά στο αυτί τα υπόλοιπα παιδιά κάτι καλό ή κακό για το παιδί που κάνει την Μπερλίνα. Η Μπερλίνα κάθεται στην μέση και τα άλλα παιδιά γύρω - γύρω. Το παιδί που ακούει τα μυστικά των άλλων παιδιών τα λέει δυνατά στην Μπερλίνα χωρίς να αποκαλύπτει ποιος του το είπε. Η Μπερλίνα πρέπει να βρει τι είπε ο καθένας για αυτήν για να κερδίσει. Στη συνέχεια το ρόλο της Μπερλίνας θα πάρει ο πρώτος που θα βρει. Στην περίπτωση που δεν βρει κανέναν συνεχίζει το ίδιο παιδί την Μπερλίνα.

http://psgg.gr/

Μπερλίνα: Παιχνίδι από 4 παίκτες και πάνω. Ένα παιδί κάνει την Μπερλίνα. Σ’ ένα άλλο παιδί λένε μυστικά (στ’ αυτί) τα υπόλοιπα παιδιά κάτι καλό ή κακό για το παιδί που κάνει την Μπερλίνα. Η Μπερλίνα κάθεται στην μέση και τα άλλα παιδιά γύρω. Αυτό το παιδί ακούει τα μυστικά των άλλων παιδιών τα λέει δυνατά στην Μπερλίνα χωρίς να αποκαλύπτει ποιος του το είπε. Η Μπερλίνα πρέπει να βρει ποιος έκανε το κάθε χαρακτηρισμό για αυτήν για να κερδίσει. Μετά Μπερλίνα θα γίνει ο πρώτος που θα βρει. ‘Αμα δεν βρει κανένα συνεχίζει την Μπερλίνα. Αυτό το παιχνίδι είναι ενδιαφέρον γιατί μπορείς να πεις την γνώμη σου χωρίς να πειράξεις τον άλλον.

http://ellas2.wordpress.com/

Κότσι ή Βεζύρη

Το κότσι πήρε το όνομά του από το κόκαλο κότσι και που δεν ήταν τίποτε άλλο από το γόνατο του γουρουνιού. Το κόκαλο αυτό είχε τέσσερις πλευρές και η κάθε μια από αυτές είχε και μια διαφορετική ονομασία. Δηλαδή πριν την έναρξη του παιχνιδιού οι τέσσερεις αυτές πλευρές ονοματίζονταν π.χ. βεζύρης, κλέφτης, ψωμάς κ.λπ. Το κάθε παιδί με τη σειρά του έριχνε στον αέρα το κότσι και ανάλογα με ποια πλευρά έπεφτε και σταματούσε έπαιρνε και το παιδί το όνομα της πλευράς.

http://psgg.gr/

Αμάδες

Αυτό είναι ένα από τα παλαιότερα και απλούστερα παιχνίδια. Τα παιδιά στήνανε μια πέτρα σε ένα σημείο. Κατόπιν έπαιρνε το κάθε παιδί από μία πέτρα λεία και πλακουτσή και πετώντας την από μια προκαθορισμένη απόσταση προσπαθώντας να τη ρίξει όσο πιο κοντά στην άλλη. Αυτός που θα πλησίαζε πιο κοντά ήταν ο νικητής.

http://psgg.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...